مسترتشخیص- خودروهای قدیمی و فرسوده بیشتر از سایر خودروها روغن سوزی دارند. روغن سوزی خودرو دلایل مختلفی دارد که هر کدام از آنها قابل پیشگیری هستند بنابراین باید دلایل و نشانههای آن را بشناسید تا در مواقع لازم نسبت به رفع آن اقدام کنید.
روغن سوزی چیست؟
روغن سوزی به حالتی گفته میشود که روغن موتور به همراه سوخت میسوزد و سطح روغن موتور کم شود. روغن موتور باید در مسیرهای مشخصی وارد شود تا از اصطکاک قطعات موتور جلوگیری کند. اگر به هر دلیلی این روغن از مدار خارج شود دو حالت پیش میآید یکی نشتی روغن و دیگری ورود روغن به درون محفظه احتراق سیلندر که این اتفاق روغن سوزی را به همراه دارد و سبب خارج شدن دود آبی از اگزوز خودرو میشود. بنابراین با کمک رنگ دود اگزوز میتوانید از این اتفاق آگاه شوید. روغن سوزی معمولا در خودروهای قدیمی که مسافت زیادی را طی کردهاند بیشتر رخ میدهد.
دلایل روغن سوزی خودرو
- خرابی واشر سرسیلندر
- خوردگی کاسه نمد
- موتور روغن هیدرولیک میسوزاند
- موتور روغن گیربکس میسوزاند
- شکستگی و خرابی یاتاقانها
- خرابی شیر PVC
- خرابی لاستیک گیت
- خرابی شاتونها
- شکستگی رینگ و پیستونها
- فرسودگی جداره سیلندر و پیستون
علائم روغن سوزی خودرو
- کم شدن مداوم روغن موتور
- خروج دود آبی از اگزوز
- نشتی روغن و چرب شدن شمعها
- وجود دوده چرب در انتهای لوله اگزوز
- بوی روغن سوزی
راههای پیشگیری از روغن سوزی خودرو
تعویض به موقع روغن موتور
روغن موتور پس از مدتی کارکرد خود را از دست می دهد بنابراین در حالت عادی باید هر سه ماه یکبار ( ۵ تا ۸ هزار کارکرد) روغن موتور را تعویض کنید. روغن موتورهای سنتتیک پس از ۶ ماه و طی مسافت ۸ تا ۱۱ هزار کیلومتر نیاز به تعویض دارند.
استفاده از روغن موتور مناسب با خودرو
کارخانه اطلاعات روغن موتور مناسب را در دفترچه راهنمای خودرو مینویسد. همچنین روی روغن موتورها اطلاعاتی درباره زمان گرم شدن و … نوشته شده است که باید براساس اطلاعات لازم، روغن مناسب با موتور را انتخاب کنید.
تعویض فیلتر روغن
فیلترهای خودرو در دسته لوازم مصرفی قرار دارند و پس از کثیف شدن باید تعویض شود. فیلتر روغن را باید بعد از هربار تعویض روغن عوض کنید.
ترموستات را باز نکنید!
ترموستات یا دماپا به صورت اتوماتیک دمای موتور را تنظیم میکند. دمای موتور درجه مشخصی دارد و در نتیجه بالا و پایین رفتن آن غلظت روغن کم و زیاد می شود. باز کردن این قطعه به هم خوردن دمای موتور را به همراه دارد که آسیب زننده است.
عدم شست و شوی موتور با گازوئیل
موتور بیشتر از یک بار در سال نیاز به شستوشو ندارد. برای موتور شویی از اسپریهای تمیز کننده موتور استفاده کنید.
مکملهای جلوگیری از روغن سوزی
مکملهایی برای پیشگیری از روغن سوزی در بازار موجود است که با کمک آن میتوان از این اتفاق جلوگیری کرد.
بررسی سطح روغن
میزان روغن موجود در مخزن را میتوانید با گیج مخصوص اندازهگیری کنید. اگر روغن موتور به صورت غیرعادی کم شده باشد به یک تعمیرکار مراجعه کنید.
روغن سوزی را جدی بگیرید
روغن موتور از فرسودگی و اصطکاک قطعات موتور جلوگیری میکند. اگر سطح روغن به طور مستمر کم شود و به آن روغن اضافه کنید، مسئله روغن سوزی حل نمیشود. این مشکل به محیط زیست آسیب وارد میکند و سبب کاهش قدرت و بازدهی موتور می شود. همچنین دود حاصل از روغن سوزی سبب از بین رفتن مبدل کاتالیست میشود که نقش فیلتر دودها را به عهده دارد و در نتیجه آلایندگی خودرو افزایش پیدا میکند بنابراین برای سلامت خودرو و محیط زیست از کنار روغن سوزی خودرو به سادگی عبور نکنید.
تشخیص روغن سوزی خودرو
گاهی اوقات در شرایط عادی نمیتوان متوجه دود اگزوز شد. به همین سبب پس از گرم شدن خودرو، دور موتور را در حالت درجا تا چهار هزار به بالا افزایش دهید در این حالت دود با شدت بیشتری از اگزوز خارج میشود و راحتتر میتوان به وجود روغن سوزی در خودرو پی برد.
وقتی خودرو دچار روغن سوزی میشود کاری از دست شما بر نمیآید و باید خودرو را به دست یک تعمیرکار ماهر بسپارید. تعمیرکاران با استفاده از کمپرس سنج متوجه وجود مشکل در هر قسمت از خودرو می شوند.
منبع: خودرو 45
دیدگاه خود را بنویسید