مسترتشخیص- زمانی که نسل اول خودروها ساخته میشدند، معمولا خبری از نصب شیشه روی آنها نبود. اگر هم در خودرویی شیشه به کار میرفت، بیشتر جنبه تزئینی داشت و اهمیت چندانی برای آن قائل نبودند. اما امروز، شیشه خودرو به یکی از اجزای مهم و ثابت تمامی خودروها تبدیل شده است. شیشه ماشین، یکی از بخشهایی است که در حفظ امنیت سرنشینان خودرو نقشآفرینی میکند. همچنین شیشه افراد داخل ماشین را از گرما و سرما، گرد و خاک و صدا در امان نگه میدارد.
امروزه کیفیت ساخت شیشه اتومبیل اهمیت بسیاری دارد. شیشه باید شفاف و دارای استحکام بالا باشد.
جای گذاری شیشه خودرو
شاید با شنیدن «شیشه خودرو»، تنها شیشه قسمت جلویی ماشین در ذهن شما تداعی شود. اما شیشه در طراحی اتومبیلهای امروزی اهمیت زیادی دارد. شیشه هر بخش، نقش و مسئولیتی بر عهده دارد و هر یک بهگونهای متفاوت ساخته و طراحی میشوند.
شیشه جلو
یکی از مهمترین و اصلیترین شیشههای به کار رفته در خودرو، شیشه جلویی ماشین است. این شیشه بخشی از سقف را نیز پوشش میدهد و راننده و سرنشینان را در برابر باد محافظت میکند. معمولا این شیشهها از جنس لمینت هستند. شیشه جلوی ماشین از استحکام بیشتری نسبت به شیشه قسمتهای دیگر برخوردار است.
شیشه درها
شیشههای درهای جلو و عقب خودرو معمولا از سکوریت ساخته میشوند. این شیشهها استحکام کمتری نسبت به شیشه جلو دارند اما در هنگام شکستگی، برنده نیستند. جنس به کار رفته در این شیشهها معمولا سکوریت است.
شیشه عقب
شیشه عقب خودرو به دلیل استحکام پایین، در زمان تصادف تقریبا خرد میشود. این شیشهها هم معمولا از جنس سکوریت هستند و مقاوم بالایی ندارند اما میتوانند سرنشینان را از گرما و سرما محافظت کنند.
شیشه لچکی
هنوز هم در برخی خودروها، شیشههای روستونی و لچکی استفاده میشوند. این شیشهها طبق طراحی و مدل خودرو، اندازهها مختلفی دارند.
اهمیت ایمنی در شیشه خودرو
در گذشته، تنها از شیشههای معمولی برای انواع خودروها استفاده میشد که بسیار خطرناک بودند و شکستهشدن آنها (مخصوصا تصادف) به سرنشینان آسیبهای جدی وارد میکرد. شیشههای معمولی خودرو بسیار ضعیف بوده و به سرعت خرد میشدند. در چنین شرایطی، بحث ایمنی در این قطعه حساس مطرح شد و برای نصب آن از چسب نئوپرن و لاستیک در دورتادور این قطعه حساس استفاده شد.
در سال ۱۹۹۹ هنری فورد، تکنولوژی جدیدی را تحت عنوان شیشه لمینت را با هدف بالابردن امنیت خودرو مطرح کرد که با استقبال خوبی مواجه شد. بنابراین شرکت فورد شیشه تمام خودروهای تولیدی خود را به نوع شیشه لمینت تغییر داد و این موضوع، آغاز توجه به اهمیت شیشه خودرو بود.
انواع شیشه خودرو
شیشههای خودروها انواع مختلفی دارند و از جنسهای مختلفی ساخته میشوند. بر اساس جنس و میزان استحکام شیشه، کاربرد و جایگذاری آن در خودرو متفاوت خواهد بود.
شیشه لمینت
شیشه لمینت از دو ورقه شیشهای و یک لایه پلی وینیل بین این دو ورقه تشکیل میشود. برای ساخت این نوع شیشه حتما باید با گرمای شدید دو ورقه مذکور را به هم متصل کنند. کارکرد لایه میانی، جلوگیری از شکستن شیشه در اثر ضربه است.
از آنجا که شیشه لمینت جزو مقاومترین شیشههای خودرو به حساب میآید، معمولا به عنوان شیشه جلوی ماشین استفاده میشود.
یکی از ویژگیهای این نوع شیشه، قابلیت ترمیم ترکهای کوچک ایجاد شده روی این آن است.
شیشه سکوریت
شیشههای سکوریت یا شیشههای حرارت دیده معمولا برای قسمتهای جانبی و عقب خودرو استفاده میشوند. گرچه این شیشهها به مقاومت شیشههای لمینیت نیستند اما در صورت شکستن خطری برای افراد ندارد، چون به تکههای بسیار کوچک غیربرنده تبدیل میشوند.
این شیشهها قابلیت ترمیم ندارند و اگر بشکنند باید حتما آنها را عوض کرد.
شیشه خودرو المنتدار
المنت شیشه، همان خطوط سیاه موازی هستند که معمولا روی شیشههای عقب ماشین دیده میشوند. این المنتها با استفاده از برق تولید شده توسط خودرو شیشهها را گرم میکنند تا بخار و قطرات برف و باران از روی شیشه محو شود.
شیشه دودی
دودی کردن شیشه خودرو، اگرچه بیشتر برای تغییر ظاهر ماشین و زیباتر شدن آن انجام میشود اما این شیشههای دودی، میزان تابش نور خورشید به داخل خودرو و دمای داخل کابین را کاهش میدهند. اما به هر حال دودی کردن شیشه ماشین ممکن است با خطراتی همراه باشد. بنابراین باید آگاهی کامل برای استفاده از این نوع شیشه داشته باشید.
امکان دودی کردن شیشه برای همه خودروهای به راحتی فراهم است.
شیشه ضد گلوله
شیشههای ضدگلوله معمولا یک لایه پلی کربنات دارند. این لایه سخت و شفاف، جلوی حرکت گلوله به داخل خودرو را میگیرد.
شیشه هوشمند
شیشه هوشمند خودرو، فناوری نوینی است که البته هنوز به صورت صنعتی در خودروها به کار نرفته است. اما شرکت Fuyao قصد دارد شیشههایی را برای ماشینها تولید کند که هم عایق حرارتی باشند و هم کارکرد صفحه نمایش را ایفا کنند.
نکات مهم خرید شیشه خودرو
- دقت کنید روی شیشه خودرو حباب، برآمدگی و خطوط اضافی وجود نداشته باشد.
- به درج علامت استاندارد روی شیشه توجه کنید.
- از سلامت و ضریب ایمنی شیشه مطمئن شوید.
- شکل و اندازه شیشه باید کاملا متناسب با مدل خودرو باشد.
نکات نصب شیشه خودرو
تعویض و نصب شیشه خودرو حتما باید توسط کارشناسان انجام شود. اما نصب و اتصال شیشه جلو به دلیل اهمیت در رانندگی، بیش از دیگر شیشهها اهمیت دارد. بنابراین لازم است نکات مهمی را مورد توجه قرار دهیم.
- قبل از نصب شیشه جدید، درزگیر و چسب شیشه قبلی را به خوبی پاک کنید.
- شیشه جدید و محل چسباندن آن روی بدنه خودرو را با مواد شوینده بشویید.
- برای نصب شیشه از چسبهای با کیفیت استفاده کنید.
- به هیچ وجه از چسبهای سیلیکونی و نوارهای بوتیل استفاده نکنید.
- بعد از نصب شیشه تا ۳ ساعت خودرو را جابهجا نکنید.
ترمیم ترک شیشه
قیمت شیشه ماشین در ایران چندان ارزان نیست بنابراین ترمیم شیشه فابریک خودرو، مقرون به صرفه به نظر میرسد. البته تنها شیشههای لمینت قابلیت ترمیم شدن دارند و شیشههای دیگر حتما باید تعویض شوند.
ترمیم کردن شیشه تنها با استفاده از لیزر امکانپذیر است که چندان هم ارزان نیست اما در مقایسه با خرید و نصب یک شیشه تازه، تصمیم عاقلانهتری به نظر میرسد.
منبع: khodro45
دیدگاه خود را بنویسید