مسترتشخیص- یکی از نکات بسیار مهمی که هنگام خرید خودروی کارکرده باید به آن توجه کرد، این است که آیا خودرو را رنگ کرده‌اند یا نه. رنگ‌شدگی خودرو به دو صورت انجام می‌شود: تمام رنگ و دور رنگ. هر کدام از این دو حالت ویژگی‌ها و مزایای خاص خودشان را دارند که روی تصمیم برای خرید خودرو تأثیر می‌گذارند. در این مقاله قصد داریم خودرو تمام رنگ و دور رنگ را بررسی کنیم. بنابراین اگر می‌خواهید با نحوه تشخیص خودرو تمام رنگ و دور رنگ آشنا شوید و درباره میزان افت قیمت، دلایل رنگ‌شدگی ماشین و سایر موضوعات مربوط به رنگ‌کردن خودرو بیشتر بدانید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

ماشین تمام رنگ چیست؟

خودرو تمام رنگ به خودرویی گفته می‌شود که کاملا رنگ شده است. در این نوع رنگ‌آمیزی تمام قسمت‌های خودرو مانند سقف ،کاپوت، ستون‌ها، صندوق، گلگیر، سپر، بدنه و به‌طور کلی تمام قسمت‌های خودرو را رنگ‌آمیزی کرده‌اند.

ماشین دور رنگ چیست؟

نوع بعدی رنگ‌شدگی، دور رنگ است که به خودرو‌هایی که فقط اطراف آن‌ها رنگ شده است، گفته می‌شود. در خودروهای دور رنگ قسمت‌هایی مانند سقف، کاپوت و ستون‌ها فاقد رنگ هستند.

نحوه تشخیص ماشین تمام رنگ و دور رنگ

در این بخش می‌خواهیم نحوه تشخیص خودرو تمام رنگ و دور رنگ را بررسی کنیم.

خودروی تمام رنگ

برای تشخیص خودروی تمام رنگ یکی از بهترین کار‌هایی که می‌توان انجام داد این است که آن را بصورت چشمی بررسی کرد ، که البته بهتر است توسط یک کارشناس و در سالن نور بازدید انجام شود. خودرو‌هایی که کاملا رنگ شده باشند، در برخی از قسمت‌های صاف آن‌ها ازجمله درب‌ها و گلگیر‌ها و لبه های قطعات می‌توان موج‌ها و ناهماهنگی هایی را مشاهده کرد. البته برخی از صافکار‌های حرفه‌ای ممکن است بتوانند این موج‌ها را از بین ببرند. روش بعدی تشخیص رنگ‌شدگی کامل خودرو، استفاده از ابزار‌های مخصوص تشخیص رنگ یا ضخامت‌سنج است.

البته برای استفاده از این ابزار‌ها، شرط اول داشتن تجربه کافی است. ناگفته نماند که ضخامت رنگ بدنه، حتی در خودرو‌های صفر هم یکسان نیست. بنابراین بهترین و مطمئن‌ترین راه تشخیص رنگ‌شدگی خودرو، مراجعه به مراکز کارشناسی خودرو و استفاده از خدمات کارشناسی رنگ آنهاست. در این مراکز، تکنسین‌های مجرب از اتاق نور و ابزار‌های مدرن استفاده می‌کنند و می‌توانند ریز‌ترین قسمت رنگ‌شده خودرو را نیز تشخیص دهند.

 دور رنگ

همان‌طور که پیش‌تر گفتیم‌، در این نوع رنگ‌شدگی تنها دور خودرو رنگ می‌شود و قسمت‌های دیگر مانند کاپوت یا ستون‌ها رنگ نمی‌شوند. از همین رو یکی از راه‌های تشخیص خودرو‌های دور رنگ، نگاه چشمی و تشخیص تفاوت قسمت‌ها با یکدیگر است. رنگی که کارخانه استفاده می‌کند کد‌های مشخصی دارد. به همین سبب اغلب رنگی که نقاش خودرو به‌کار می‌برد با رنگ کارخانه متفاوت است.

  • یکی از روش‌های تشخیص خودرو دور رنگ، یافتن نشانه‌هایی از رنگ پاشیدگی به قسمت‌های دیگر است. برای این کار باید کاپوت را بالا بزنید و درب‌ها را باز کنید. در صورتی که خودروی مورد نظر دور رنگ نباشد، نباید روی لبه داخلی کاپوت و درب‌ها رنگ پاشیده شده باشد.
  • روش بعدی که از طریق آن می‌توان به دور رنگ بودن خودرو پی برد، اثر سنباده‌کشی روی خودرو است
  • بسیاری از نقاشان برای صیقلی کردن سطح رنگ‌شده از سنباده استفاده می‌کنند که این کار باعث ایجاد خط و خش های ریز بر روی سطح رنگ و همچنين مات شدن سطح رنگ می‌شود.
  • یکی دیگر از راه های تشخیص رنگ شدگی بررسی دون رنگ و کلیر است. در رنگ آمیزی خودرو از کلیر برای محافظت از رنگ اصلی و براقیت سطح کار استفاده می‌کنند. کلیر فابریک با کلیری که نقاشان استفاده می‌کنند از نظر بافت تفاوت دارد. کلیری که روی سطح خودرو پاشیده می‌شود، خانه‌های شش‌ضلعی و منظم ایجاد می‌کند که می‌توان با کمی دقت آن را مشاهده کرد.
  • روش بعدی استفاده از آهنرباست. البته باید از آهنربا‌های ضعیف استفاده کنید. آهنربا را روی قسمت‌های مختلف بدنه خودرو بکشید. در صورتی که میزان جاذبه آهنربا تفاوت داشته باشد، یعنی خودرو رنگ شده است.
  • برای روش بعدی باید نوک انگشت را روی بدنه خودرو بکشید. در صورتی که خودرو رنگ‌شده نباشد، سطح صیقلی و صافی دارد. اگر خودرو حالت زبری و ناهمواری داشته باشد و یکنواخت نباشد، یعنی آن قسمت از خودرو رنگ شده است.
  • استفاده از دستگاه دیجیتال راه دیگر برای تشخیص رنگ‌شدگی محسوب می‌شود. تراکم و ضخامت، فاکتور‌های مهمی در رنگ خودرو هستند که دستگاه آنها را بررسی خواهد کرد.

* برای خرید محصول قلم تشخیص رنگ شدگی خودرو می‌توانید به این صفحه مراجعه کنید.

منبع: مسترتشخیص