مسترتشخیص- خودرو مانند هر وسیله دیگری نیاز به نگهداری دارد اما اگر این نگهداری اصولی و درست نباشد خسارت‌های سنگینی به خودرو وارد می‌شود که گاهی جبران ناپذیر است بر همین اساس قصد داریم تا اشتباهات رایج در رانندگی و نگهداری از خودرو را بررسی کنیم.

نور بالا در مه

استفاده از نور بالا در شرایط جوی نامساعد و مه آلود نه تنها افق دید شما را افزایش نمی‌دهد بلکه آن را کمتر می‌کند، بنابراین هنگام رانندگی در مه از نور پایین استفاده کنید البته اگر خودرو شما مه شکن دارد آن را روشن کنید تا افق دید افزایش پیدا کند و تسط بیشتری روی مسیر داشته باشید.

هوای تازه به جای کولر

بسیاری از رانندگان در اتوبان‌ها کولر خودرو را روشن نمی‌کنند و به جای آن شیشه ها را پایین می‌کشند و عقیده دارند که در مصرف سوخت صرفه جویی می‌کنند. تحقیقات نشان داده که اگر کولر خودرو روی فن باشد ۴۰ درصد سوخت کمتری نسبت به پایین بودن شیشه‌های خودرو مصرف می‌کند.

عدم تعویض فیلتر روغن

فیلتر روغن از قطعات مصرفی خودرو است و طی مدت زمان مشخصی خاصیت خود را از دست می‌دهد. فیلتر روغن‌ را باید همراه با تعویض روغن عوض کنید. زمان تعویض فیلتر به روغنی که استفاده می‌شود بستگی دارد؛ برای مثال فیلتر روغن در روغن‌های ۵ هزار کیومتری باید به ازای هر ۱۰ هزار کیلومتر و در روغن‌های ۲۰ هزار کیلومتری بعد از هر بار تعویض روغن باید تعویض شود.

ریختن آب لوله کشی در رادیاتور

آب لوله کشی مقدار زیادی املاح در خود دارد و ریختن آن سبب ایجاد رسوبات در رادیاتور و واتر پمپ می‌شود که این رسوبات می‌توانند سبب سوختن واشر سرسیلندر شوند. بهترین راه برای جلوگیری از این کار ریختن‌ آب جوشیده سرد (هرچه بیشتر آب سرد و دوباره جوشانده شود سالم تر است) است. به یاد داشته باشید که پس از سرد شدن آب جوشیده مقداری رسوبات در ظرف جمع می‌شود که نباید ته آب را داخل رادیاتور بریزید.

ریختن‌ آب لوله کشی در مخزن شیشه‌ شور

ریختن آب لوله کشی در مخزن شیشه شور باعث ایجاد رسوبات می‌شود. برای جلوگیری از آن می‌توان از آب جوشیده سرد یا مایع‌های آماده موجود در بازار استفاده کرد.

نگه داشتن ترمز در عبور از دست اندازها

قبل از رسیدن به دست انداز سرعت خود را کم کنید. نگه داشتن پدال ترمز در عبور از دست اندازها فشار زیادی به سیستم ترمز خودرو وارد می‌کند.

درجا گرم کردن خودرو

درجا گرم کردن خودرو نه تنها مفید نیست بلکه به خودرو آسیب وارد می‌کند. گرم کردن اصولی خودرو سبب آماده شدن آن در روزهای سرد می‌شود. در جا گرم کردن منبع اگزوز را بیش از حد گرم می‌کند سپس این گرما به موتور خودرو منتقل می‌شود که برای آن مضر است.

جدا کردن کاتالیست از خودرو

کاتالیست آلاینده‌های سمی را فیلتر می‌کند و نقش مهمی در محیط زیست دارند. عده‌ای تصور می‌کنند که این قطعه خودرو را خفه می‌کند و باعث افزایش مصرف سوخت می‌شود به همین دلیل آن را از خودرو جدا کرده و فقط زمان معاینه فنی آن را نصب می‌کنند. به خاطر داشته باشید که کاتالیست نقشی در مصرف سوخت خودرو ندارد و جدا کردن‌ آن سبب آسیب جدی به محیط زیست و افزایش آلاینده‌ها می‌شود.

سنگین کردن بیش از حد خودرو

سنگین کردن بیش از حد خودرو، مصرف سوخت آن را افزایش می‌دهد بنابراین صندوق عقب خودرو را تا حد ممکن سبک کنید.

نشاندن کودک روی پای سرنشین جلو

باز شدن ایربگ‌ها هنگام تصادف نه تنها از کودک محافظت نمی‌کند بلکه ممکن است سبب خفگی شود و بهتر است از نشاندن کودک روی پای سرنشین جلو اجتناب شود. همچنین اگر کودک خود را هنگام رانندگی در آغوش بگیرید مشمول جریمه خواهید شد. برای افرایش ایمنی کودک و حافظت از آن می‌توانید از صندلی‌های کودک خودرو استفاده کنید.

کشیدن ترمز دستی بودن نگه داشتن کلید آن

اگر هنگام کشیدن ترمز دستی دکمه آن را نگه دارید از خرابی چرخ دنده‌های آن جلوگیری می‌کنید. همچنین با این کار فشار کمتری به سیستم ترمز وارد می‌شود.

خلاص نکردن خودرو پشت چراغ قرمز

هنگام ماندن در پشت چراغ قرمز و ترافیک خودرو را در حالت خلاص قرار دهید تا فشار کمتری به گیربکس وارد شود.

عدم تعویض به موقع روغن گیربکس

روغن گیربکس به بهتر کار کردن آن کمک می‌کند و به طور میانگین بعد از طی مسافت ۱۵۰ هزار کیلومتر باید تعویض شود. البته زمان تعویض روغن گیربکس ارتباط مستقیمی با نوع روغن و خودرو دارد.

توجه به چراغ بنزین

بسیاری از رانندگان بعد از روشن شدن چراغ بنزین و با وجود کمبود سوخت مسافت زیادی را با خودرو طی می‌کنند که این کار سبب سوختن پمپ بنزین می‌شود. همچنین رسوبات و ناخالصی‌های بنزین بعد از ورود به مسیر سوخت در عملکرد فیلتر بنزین، انژکتور و پمپ بنزین اختلال وارد می‌کند.

رانندگی کردن با خودرویی که چراغ بنزین آن روشن شده به امید اینکه مسافت زیادی را طی می‌کند اشتباه است و بعد از رسیدن بنزین به یک چهارم ظرفیت باک باید نسبت به سوخت گیری مجدد اقدام کرد.

نصب باربند

باربند خودرو یکی از لوازم‌های جانبی بسیار کاربردی در خودرو است که در سفر‌ها نیز بسیار کاربرد دارد. نصب و جدا کردن باربند کار بسیار آسانی است و نصب همیشگی آن روی خودرو سبب افزایش مصرف سوخت می‌شود.

 گرفتن همزمان ترمز و کلاچ

بهتر است برای توقف خودرو ابتدا پدال ترمز را فشار دهید و قبل از به لرزش درآمدن خودرو کلاچ بگیرید. گرفتن همزمان ترمز و کلاچ نیروی موتور را درگیر می‌کند و با افزایش متراژ ترمز باعث توقف دیرتر خودرو می‌شود.

 گاز دادن قبل از خاموش کردن

انجام این کار در خودروهای انژکتوری مضر است زیرا با گاز دادن و بستن سوئيچ مقدار زیادی بنزین نسوخته باقی می‌ماند که باعث آسیب به سوزن انژکتور و عملکرد نادرست خودرو هنگام استارت زدن می‌شود.

 استفاده از بنزین معمولی

بنزین معمولی سرب زیادی دارد و استفاده از آن موجب از بین رفتن مبدل کاتالیستی می‌شود. بنزین سوپر کیفیت بالاتری نسبت به بنزین معمولی دارد و بهتر است از آن استفاده شود..

خاموشی خودرو از بنزین کم

باک خودرو نباید به طور کامل خالی شود چراکه بعد از تمام شدن بنزین رسوبات آن وارد مسیر سوخت می‌شود و به خودرو‌ آسیب وارد می‌کند.

عدم توجه به سرویس دوره ای خودرو

خودرو قطعات مصرفی بسیار زیادی دارد که طی مدت مشخصی عمر آنها به پایان می‌رسد. برای نگهداری و حفظ سلامت خودرو باید به سرویس‌های دوره‌ای مشخص توجه کرد تا با رفع ایرادات جزیی از ایجاد مشکلات بزرگ جلوگیری شود. بسیاری از رانندگان ارزشی برای سرویس‌های دوره‌ای خودرو قائل نیستند که این رفتار نادرست هزینه‌های بسیار سنگینی را در پی خواهد داشت.

به کار بردن روش‌های نادرست در نگهداری از خودرو نه تنها مشکلی را حل نمی‌کند بلکه مشکلات بسیاری نیز به آن می‌افزاید. قبل از به کار بردن هر روشی درباره آن تحقیق کنید تا از درست بودن آن مطمئن شوید تا آسیب‌های جبران ناپذیری به خودرو وارد نشود.

 استفاده از روغن موتور با کیفیت

کارخانه‌ها سطح کیفی روغن موتور را برای خودرو مشخص می‌کنند که با استفاده از دفترچه راهنمای خودرو می‌توان از آن آگاهی پیدا کرد. قبل از خرید روغن موتور، کیفیت آن را بررسی کنید تا با خودرو شما سازگاری داشته باشد.

منبع: khodro45.