به گزارش مسترتشخیص، در بازار فعلی داخل کشور که حضور مدل‌های زیاد ون بسیار کم‌رنگ شده، عرضه ون وانا می‌تواند تا حدودی نیاز بازار را برطرف کند.

این خودرو که در بازار چین با نام فوتون view G9 شناخته می‌شود، از سال 2013 در بازار چین شروع به تولید شد. این ون یک کپی چینی دیگر از محصول تویوتا هایس ژاپنی است و به آن سال‌هایی تعلق دارد که تولیدکننده‌های چینی، هنوز دست از کپی برداری نکشیده بودند.

ون وانا به غیر از ایران خودرو دیزل، توسط چند شرکت دیگر اعم از پارس خودرو، اسنا و دیار خودرو در بازار عرضه شد.

مشخصات فنی

ون وانا در ابتدا که با تکنولوژی یورو 4 در بازار عرضه شده بود، از پیشرانه میتسوبیشی استفاده می‌کرد. اما با معرفی تکنولوژی یورو 5 برای این محصول، متوجه شدیم که تغییرات، بیش‌تر از بهبود کاتالیزور و تغییرات نرم افزاری ایسیو است.

پیشرانه جدید همان موتور 3TZ تویوتا است که یک پیشرانه بنزنینی تزریق مستقیم، با چهارسیلندر و حجم 2693 سی‌سی تنفس طبیعی است. این پیشرانه توانایی تولید حداکثر 150 اسب بخار قدرت و 245 نیوتن‌متر گشتاور را داراست. گیربکس 5 سرعته دنده دستی، قدرت تولیدی پیشرانه را به چرخ‌های جلو منتقل می‌کند.

باتوجه به وزن خالص 2160 کیلوگرم و وزن ناخالص 3400 کیلوگرمی، قدرت تولیدی پیشرانه برای به حرکت درآوردن این ون عظیم‌الجسه بسیار پایین است.

اما به گفته کمپانی سازنده، با پایین آوردن حداکثر سرعت پیشرانه می‌توان گشتاور را برای دورهای پایین فراهم کرد. گشتاور 245 نیوتن‌متری در دورموتور 3400 الی 3600 تولید می‌شود که دور پایینی حساب نمی‌شود. اگر شرکت چنین قصدی داشت، حداقل باید این گشتاور را در دورهای 2000 الی 3000 برای راننده فراهم می‌کرد.

ظرفیت مخزن سوخت خودرو 65 لیتر است. شرکت ایران خودرو دیزل آمار رسمی از مصرف سوخت ون وانا اعلام نکرده اما باتوجه به حجم بالای پیشرانه و وزن سنگین خودرو، انتظار مصرف سوخت بالا از این محصول چینی کاملا معقول است.

لازم به‌ذکر است اخیرا شرکت ایران خودرو دیزل نمونه دیگری از این ون با پیشرانه EF7 توربو را به صورت آزمایشی تولید کرده و درحال تست و بررسی است تا با سوخت پایه CNG توانایی حرکت داشته باشد. باید منتظر ماند و دید که تغییراتی در پارامترهای آن خواهند داد یا دقیقا همان پیشرانه دنا و سمند سورن روی ون وانا قرار داده خواهد شد.

طراحی ظاهری

معمولا ون‌هایی که در جهان تولید می‌شوند به جز ون‌های لوکس، تنها کاربرد مسافرکشی دارند و زیبایی ظاهری اهمیت چندانی ندارد. اما به طور کلی، ظاهر ون وانا از زیبایی قابل قبولی برخوردار است. همچنین رینگ‌های استفاده شده روی خودرو از نوع آلومینیومی و 15 اینچ است.

ابعاد این ون چینی به این صورت است: 5380 میلی‌متر طول، 1920 میلی‌متر عرض و 2285 میلی‌متر ارتفاع.

طراحی داخلی

بخش داخل خودرو طراحی قدیمی و از رده خارجی دارد. جنس و رنگ پلاستیکی که در داشبورد کار شده، شباهت زیادی به جنس داشبورد پراید دارد. دسته دنده خودرو به جای آن‌که در کنسول میانی کار شود، روی داشبورد تعبیه شده است.

مهم‌ترین بخش بررسی هر ون، حداکثر تعداد مسافری است که ظرفیت دارد. ون وانا به جز راننده ظرفیت سوار کردن 12 مسافر را داراست که تعداد قابل قبولی به شمار می‌رود. اما همانطور که قبلا نیز اشاره کردیم، این ون چینی از امکانات رفاهی و ایمنی قابل قبولی برای مسافران برخوردار نیست و این مورد نیز از دیگر نقاط ضعف خودرو محسوب می‌شود.

آپشن‌ها و امکانات

همانند طرح بیرونی و داخلی، ون وانا از آپشن و امکانات رفاهی نیز محروم است. از جمله آپشن‌های این خودرو می‌توان به کولر و بخاری مستقل جلو وعقب، سنسور دنده عقب، دریچه خروج اظطراری از سقف، سنسور فشار باد تایر و سیستم کنترل پایداری اشاره کرد.

منبع: تجارت‌نیوز