مسترتشخیص- برای آشنایی با برترین غول‌های فناوری خودروسازی جهان، کافی است به عملکرد این تولید کنندگان بزرگ دقت کنید. در این صورت، به سادگی درمی‌یابید اغلب این فعالان، شرکت‌های خوشه‌ای بزرگی هستند که تحت یک ساختار سازمانی مشترک و از طریق به اشتراک‌گذاری فناوری و سرمایه دست به دست یکدیگر داده و برجسته‌ترین وسایل نقلیه جهان را تولید می‌کنند.

صنعت خودروسازی برای تامین هزینه‌های مربوط به تحقیق و توسعه، حفظ جایگاه رقابتی و ارائه مدل‌های جدید به سرمایه هنگفتی نیازمند است. با توجه به میزان استقبال مصرف‌کنندگان و حجم مبادلات سال‌های اخیر، این روزها تولید کنندگان تلاش می‌کنند با ارائه خودروها و وسایل نقلیه الکتریکی با اشباع بازار مقابله کرده و نرخ فروش خود را مدیریت کنند.

در این مطلب، قصد داریم شما را با 10 نمونه از بزرگ‌ترین فعالان این عرصه آشنا کنیم. این فهرست براساس حجم فروش این تولید کنندگان در سال‌های 2018 و 2019 و روش برخورد آن‌ها با شرایط اقتصادی سال‌های اخیر گردآوری شده است.

گروه فولکس‌واگن Volkswagen Group - تولید 10.8 میلیون خودرو

گروه فولکس‌واگن یکی از بزرگ‌ترین غول‌های خودروسازی آلمانی است که در زمینه مهندسی، طراحی و تولید انواع خودروها فعالیت کرده و 10 نمونه از معتبرترین برندهای جهان را در زیرمجموعه خود دارد. از این جمله می‌توان Volkswagen، Audi، Porsche، Skoda، SEAT، Bentley، Bugatti و Lamborghini را نام برد. این شرکت برای مقابله با رسوایی‌های اخیر در زمینه مشکلات خودروهای دیزلی تلاش می‌کند تا جای ممکن بر روی مدل‌های الکتریکی جدید سرمایه‌گذاری کرده و اعتبار و درخشش پیشین را به تولیدات خود بازگرداند.

تویوتا Toyota – 10.5 میلیون خودرو

تویوتا بزرگ‌ترین شرکت خودروسازی ژاپنی است که تولیدات خود را در قالب برندهایی نظیر Lexus، Daihatsu و Toyota به بازارهای جهانی عرضه می‌کند. شرکت‌های تویوتا و فولکس‌واگن همواره برای کسب رتبه نخست در چنین فهرست‌هایی با یکدیگر رقابت می‌کنند. با این حال، مقام پرفروش‌ترین اتومبیل جهان مدت‌هاست که به تویوتا اختصاص داده شده و استقبال جهانی از تولیدات آن همچنان ادامه دارد.

اتحاد رنو Renault، نیسان Nissan، میتسوبیشی Mitsubishi - تولید 10.3 میلیون خودرو

در سال 1999، خودروسازانی نظیر رنو (Renault) فرانسه و نیسان (Nissan) ژاپن در تصمیمی استرتژیک به شرکای تجاری یکدیگر تبدیل شدند. در سال 2016 میلادی و با اضافه شدن میتسوبیشی (Mitsubishi) ژاپن اتحادی سه‌جانبه میان این تولید کنندگان شکل گرفت. به این ترتیب، شرکت‌های مذکور در حال حاضر برندهای نظیر Infiniti، Dacia، Datsun، Alpine، Venucia، Lada و Samsung Motors را در زیر مجموعه خود دارند. این اتحاد، موفقیت تولید کنندگان مذکور را چند برابر کرده و جایگاه سوم برترین غول‌های خودروسازی جهان را نصیب آن‌ها کرده است.

جنرال موتورز General Motors - تولید 8.7 میلیون خودرو

در بین برترین خودروسازان، جنرال موتورز (General Motors) از جایگاهی تاریخی برخوردار بوده و برای مدتی طولانی به عنوان غول بی‌رقیب این عرصه شناخته می‌شده است. بخشی از این اعتبار مدیون همکاری این شرکت با تولید کنندگانی نظیر Opel آلمان، Vauxhall انگلیس، Holden استرالیا، Saab سوئد و Daewoo کره جنوبی است. با این حال، ورشکستگی این شرکت در سال 2009 و تبعات آن موجب شد GM برخی از برندهای داخلی خود را واگذار کند. از این جمله می‌توان به Pontiac، Hummer و Saturn اشاره کرد. به تازگی، اسامی Opel و Vauxhall نیز در این فهرست قرار گرفته است. این برندها در سال 2017 میلادی توسط PSA فرانسه جذب شده‌اند.

امروزه، شرکت جنرال موتورز تولید خودروهایی نظیر Chevrolet، Buick، Cadillac و وانت‌های GMC را در کارنامه خود داشته و همچنان در زمینه ساخت Holden استرالیا نیز فعالیت می‌کند. در عین حال، با توجه به بازار پر مصرف چین همکاری با شرکت‌هایی نظیر Ravon، Wuling و Baojun را نیز در این کشور آغاز کرده است. با وجود این، اقداماتی نظیر تعطیلی کارخانه مونتاژ Oshawa خشم عمومی را بر علیه GM برانگیخت. بنابراین، انتظار می‌رود در سال جاری، فروش این شرکت در کانادا با کاهش 12 درصدی همراه باشد.

گروه هیوندای موتور Hyundai Motor Group - تولید 7.5 میلیون خودرو

در سال 1998 به دنبال بروز بحران اقتصادی و مالی در آسیا، گروه هیوندای موتور (Hyundai Motor Group) با خرید شرکت Kia که دومین تولید کننده بزرگ خودرو در کره جنوبی بود، عنوان برترین خودروساز این کشور را به خود اختصاص داد. این هم‌افزایی با به اشتراک‌گذاری فناوری‌های مربوطه همراه بود و به پیدایش برندهای لوکسی نظیر Genesis انجامید.

فورد Ford - تولید 5.7 میلیون خودرو

با توجه به نقش هنری فورد در تعیین استانداردهای خودروسازی و شیوه‌های کارآمد مدیریت و با در نظر گرفتن حضور پر رنگ محصولات فورد در سراسر نقاط جهان، احتمالا از قرار گرفتن نام این تولید کننده در جایگاه کنونی متعجب شده‌اید. در گذشته، این شرکت اقدام به خرید برندهایی نظیر Jaguar و Land Rover کرد. 

اما در حال حاضر، تنها متولی تولید برندهای Lincoln و Ford است. در آمریکای شمالی، نام Ford با وانت‌ها و اتومبیل‌های SUV گره خورده است. از طرف دیگر، سایر محصولات این شرکت نظیر Fiesta هاچ‌بک نیز با استقبال گسترده‌ای مواجه شده است.

گروه هوندا موتور Honda Motor Group – 5.2 میلیون خودرو

با در نظر گرفتن طیف گسترده محصولاتی نظیر انواع موتورسیکلت‌ها، موتورهای دریایی، ماشین‌های چمن‌زنی، وانت‌ها و کامیون‌های سبک به نوعی می‌توان هوندا را بزرگ‌ترین تولید کننده موتور در جهان نامید. با این حال، با توجه به فروش نسبتا محدود اتومبیل‌های کوچک و crossoverها، این شرکت خودروسازی به سختی در رده‌بندی متوسط قرار می‌گیرد.

البته، محصولاتی نظیر Civic و CR-V Crossover به دلیل قابل اطمینان بودن نظر بسیاری از دوست‌داران اتومبیل‌های کاربردی را به خود جلب کرده‌اند. برخلاف برخی خودروسازان ژاپنی، این روزها هوندا در بازار چین پیشرفت قابل توجهی داشته است. با این حال، فروش محصولات این شرکت در کشورهایی نظیر اندونزی و کانادا به شکل قابل توجهی کاهش یافته است.

گروه فیات کرایسلر Fiat Chrysler Automobiles - تولید 4.8 میلیون خودرو

سرجیکو مارکیونه (Sergio Marchionne) بازرگان تحصیلکرده در تورنتوی کانادا را می‌توان نجات‌دهنده شرکت Chrysler در طول رکود بزرگ سال 2009 دانست. در واقع، او شرکت را از ورشکستگی قریب‌الوقوع نجات داد. به این ترتیب، در سال 2014 شرکت‌های فیات و کرایسلر با یکدیگر ادغام شدند. امروزه، محصولاتی نظیر Chrysler، Dodge، Jeep، Fiat، Alfa Romeo، Abarth، Lancia و Maserati تحت نظارت این گروه تولید و ارائه می‌شوند.

فعالیت‌های FCA در آمریکای شمالی درست مانند فورد به تولید خودروهای SUV و وانت محدود می‌شود. این در حالی است که طیف گسترده‌ای از اتومبیل‌های عالی این شرکت در معرض بازنشستگی قرار دارند. در این میان، Jeep یکی از سودآورترین تولیدات FCA به حساب می‌آید.

گروه پی‌اس‌ای Groupe PSA - تولید 4.1 میلیون خودرو

گروه پی‌اس‌ای (Groupe PSA) در اصل، از ترکیب شرکت‌هایی نظیر Peugeot، Citroen و DS پدید آمده است. شرکت‌ها یاد شده همگی فرانسوی هستند. به تازگی، Opel و Vauxhall نیز به این مجموعه اضافه شده‌اند. شرکت‌های اخیر قبلا با جنرال موتورز همکاری می‌کردند. اکنون، گروه پی‌اس‌ای محصولات خود را در سراسر جهان به‌جز آمریکا عرضه کرده و عنوان سومین تولید کننده بزرگ اتومبیل اروپا را به خود اختصاص داده است.

گروه خودروسازی مذکور شهرت خود را از طریق تولید دقیق پیشرانه‌های دیزلی و طراحی‌های ظریف فرانسوی کسب کرده است. به این ترتیب، این شرکت تلاش می‌کند نام خود را در فهرست برترین غول‌های خودروسازی جهان حفظ کند. محصولات این شرکت در کشورهایی نظیر اسپانیا و ایتالیا به شدت مورد استقبال قرار می‌گیرد. کشورهای یاد شده درباره عدم استفاده از سوخت‌های فسیلی دغدغه چندانی ندارند. این در حالی است که بازارهای پر مخاطبی نظیر چین به شکلی روزافزون به استفاده از وسایل نقلیه الکتریکی علاقه نشان می‌دهند.

سوزوکی Suzuki - تولید 3.2 میلیون خودرو

سوزوکی (Suzuki) هم درست مانند هوندا کار خود را با تولید موتورسیکلت آغاز کرد و پس از مدتی، حوزه فعالیت خود را گسترش داد. خودروی Suzulight یکی از محبوب‌ترین محصولات این شرکت است که در فاصله سال‌های 1955 تا 1969 تولید شد و نظر بسیاری از مصرف‌کنندگان را به خود جلب کرد. ویژگی‌های این محصول تا دهه‌ها بعد همچنان خلاقانه به حساب می‌آمد.

در طول سال‌های اخیر، مشکلاتی نظیر افت فروش موجب شد این شرکت بازارهای کانادا و آمریکا را به رقیبان خود واگذار کند. با این حال، فروش محصولات سوزوکی در برخی کشورهای آسیایی نظیر هند همچنان قابل توجه است.

منبع: خودروبانک