به گزارش مسترتشخیص، سعید موتمنی، رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو تداوم افزایش قیمت خودرو را برآمده از سیاست‌هایی دانست که برای این صنعت اتخاذ می‌شود.

وی در این باره گفت: انتشار خبر عرضه خودرو توسط خودروسازان با قیمتی 5 درصد پایین‌تر از حاشیه بازار خود به افزایش قیمت‌ها دامن زده است؛ این تجربه در سال 1397 و در زمان وزارت آقای رحمانی هم تکرار شد. در آن سال نیز خودروسازان با تاکید بر لزوم افزایش قیمت خودرو همین پیشنهاد را مطرح کردند، با این حال این پیشنهاد تاثیر منفی در بازار داشت و به افزایش بی‌رویه قیمت خودروها انجامید، به طور مثال پژو 206، 36 میلیون تومانی به 80 میلیون و پراید 24 میلیونی به 40 میلیون افزایش قیمت پیدا کرد.

موتمنی ادامه داد: در آن سال نیز خودروسازان استدلال‌های امروز را داشتند و خواهان افزایش قیمت برای توسعه تولید بودند با این حال این سیاست در آن سال‌ها تعادل بازار را بر هم ریخت و تکرار آن در سال جاری می‌تواند همان پیامد را تکرار کند.

رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو تصریح کرد: آزادسازی قیمت خودرو زمانی سیاست درستی به شمار می‌آید که خودروهای خارجی با تعرفه پایین و بدون هیچ انحصاری وارد شوند و رقابت کامل در بازار خودروی کشور شکل بگیرد. وقتی واردات محدود است، آزادسازی قیمت خودروهای تولید داخل تنها به گرانی بیشتر می‌انجامد

لزوم آزادسازی واردات خودرو برای تعدیل قیمت‌ها 

وی اظهار کرد: اگر واردات خودرو آزاد بود، کسی امروز دنا را یک میلیارد و 700 میلیون و یا پرومکس را دو میلیارد و 800 میلیون تومان می‌خرید؟ دو میلیارد و 800 میلیون تومان برابر با 54 هزار دلار است با 54 هزار دلار می‌توان ماشین‌های وارداتی با کیفیت بسیار بیشتری از محصولات مشابه داخلی خرید.

موتمن در ادامه گفت: بازار از مرداد ماه تاکنون با کمبود عرضه دست و پنجه نرم می‌کند؛ در این شرایط مشتری در بازار نیست و تقاضا وجود ندارد اما قیمت‌ها به دلیل کمبود کالا سیر افزایشی گرفته است. سال رو به اتمام است اما نه واردات چشمگیری را شاهد بودیم و نه عرضه از سوی خودروسازان داخلی قابل‌توجه بود.

وی در نهایت تصریح کرد: ستاد تنظیم بازار باید به هر صورت نیاز بازار خودرو را تامین کند؛ به باور من در شرایط کنونی تنها راهکار واردات آن هم توسط همه متقاضیان حقیقی و حقوقی کشور است نه اینکه تنها چند شرکت مجاز به واردات باشند.

منبع : ایلنا