به گزارش مسترتشخیص، خودروی سهند، محصولی از شرکت پارس خودرو بوده که روی پلتفرم X200 سایپا تولید می‌شود؛ از خودروهای آپشنال این شرکت به شمار می‌رود. این خودرو همان فیس‌لیفت خودروی ساینا بوده، اما شرکت سایپا اصرار دارد که سهند، یک خودروی جدید است.

طبق آخرین اخبار منتشره از سهند، کاتالوگ رسمی این خودرو توسط شرکت پارس خودرو انتشار یافت که می‌توان از ابعاد دیگری به بررسی تیپ‌های آن پرداخت. این خودرو دارای 6 تیپ مختلف بوده که هرکدام آپشن‌های متفاوتی دارند؛ اما مشخصات فنی همه آن‌ها، به‌جز در نسخه دوگانه‌سوز، همانند یک‌دیگر درنظر گرفته شده است.


مشخصات فنی

همان‌طور که در کاتالوگ رسمی شرکت سازنده اشاره شده، تیپ‌های سهند از لحاظ مشخصات فنی تقریباً هیچ تفاوتی باهم ندارند. پیشرانه استفاده شده روی سهند با نام M15 GSI، نسخه به‌روزرسانی شده از پیشرانه M15 بوده که با ارتقاء مواردی همچون منیفولد دود، پیستون‌ها، اندازه یاتاقان‌ها به همراه افزودن سیستم VVT، حدود 3 اسب‌بخار قدرت و 7 نیوتن‌متر گشتاور بالاتری تولید می‌کند.  البته تیپ دوگانه‌سوز، به دلیل استفاده از سوخت CNG، حدود 13 اسب‌بخار قدرت و 21 نیوتن‌متر گشتاور پایین‌تری تولید می‌کند.

در مورد مصرف سوخت این خودرو، اطلاعات رسمی در دسترس نیست؛ اما باتوجه به اینکه خودروی ساینا مصرف سوختی برابر با 7 لیتر در 100 کیلومتر داشته و ابعاد، پلتفرم و پیشرانه ساینا تشابه بسیاری با سهند دارد، می‌توان انتظار داشت که مصرف سوخت این خودرو نیز در همان محدوده 7 لیتر در هر 100 کیلومتر خواهد بود.

تفاوت تیپ‌های سهند چیست؟

برای راحتی در مقایسه همه تیپ‌ها، لیستی از تفاوت آپشن هریک از تیپ‌های خودروی سهند در جدول ذیل آورده شده است. بنابراین می‌توان گفت که تیپ 1 MT نسخه پایه این خودرو و تیپ 2 CVT-E فول‌ترین نسخه سهند محسوب می‌شود.


تیپ 1 MTتیپ 1 MT دوگانه‌سوزتیپ 2 MTتیپ 2 MT دوگانه‌سوزتیپ 2 CVT- Lتیپ 2 CVT- E
کروزکنترلnotiknotiknotiknotiktiktik
فرمان برقیnotiknotiknotiknotiktiktik
دکمه‌های کنترلی روی غربیلک فرمانnotiknotiktiktiktiktik
رینگ آلومینیومیnotiknotiknotiknotiknotiktik
صندلی دو حالته برقی با گرم‌کنnotiknotiknotiknotiknotiktik
روکش چرم و پارچهnotiknotiktiktiktiktik
تریم دو رنگnotiknotiktiktiktiktik
شیشه دودی عقبnotiknotiknotiknotiknotiktik
آیینه جانبی جمع شونده برقی با گرم‌کنnotiknotiktiktiktiktik
سانروفnotiknotiktiktiknotiktik
تشخیص نقطه کور BSDnotiknotiknotiknotiknotiktik
استارت دکمه‌ایnotiknotiknotiknotiknotiktik
نمایشگر 7 اینچیnotiknotiktiktiktiktik
دوربین دنده عقبnotiknotiktiktiktiktik
آنتن کوسه‌ایnotiknotiktiktiktiktik

آپشن‌ها و امکانات رفاهی

باتوجه به جدول بالا اگر بخواهیم آپشن‌ها و امکانات رفاهی سهند را با ساینا مقایسه کنیم، خواهیم دید که بهبود قابل توجهی حداقل در تیپ فول تجربه کرده است که اگر یک خودروی اقتصادی از لحاظ قیمتی باشد، قابل قبول است.

قیمت احتمالی سایپا سهند

قیمت دقیق این خودرو فعلاً از سوی سایپا و پارس خودرو مشخص نشده؛ اما اگر بخواهیم یک نرخ حدودی برای سهند بیان کنیم، این خودرو در میان دو محصول ساینا S و شاهین G شرکت سایپا قرار می‌گیرد. میانگین قیمت کارخانه این دو محصول، حدود 333 میلیون تومان می‌شود که نرخ حدودی تیپ پایه خودرو خواهد بود.

البته هنگام معرفی سهند، مهدی دادفر، دبیر انجمن واردکنندگان خودرو در سال 1400 نیز پیش‌بینی خود از قیمت این خودرو را در محدوده 350 میلیون تومان اعلام کرده بود.

منبع: تجارت نیوز